lauantai 11. heinäkuuta 2015

Eläinlääkärissä Tampereella

20150710_142741

Eilen oli tarkoitus tehdä mukava päiväreissu Tampereelle Villan ja Sipin luo. Mukava reissu muuttui ikäväksi, kun jouduimme viemään Kärsän eläinlääkäripäivystykseen. Viimeksikin, kun Kärsä oli Tampereella, jouduimme koukkaamaan eläinlääkärin kautta. Onneksi Villa ja Sipi muuttavat ensi viikolla pois Tampereelta, niin Kärsän ei tarvitse enää mennä sinne ainakaan vähään aikaan.

Kärsä alkoi torstai-iltana kuolata aika paljon. Niin on käynyt ennenkin ja kuolaaminen on aina loppunut itsekseen muutaman tunnin sisällä. Nyt Kärsä oli kuitenkin kaiken lisäksi vähän vaisu, sillä hän makoili vain paikoillaan eikä edes ottanut frisbeetä mukaan, kun oli aika mennä iltapissalle. Suussa ei näkynyt mitään iltahämärässä, joten oli pakko luottaa siihen, että kuolaaminen lakkaa itsestään, kun malttaa odottaa.

Kun olimme päässeet Tampereelle seuraavana päivänä, kuolaaminen jatkui ja silloin tuli katsottua suuhun päivänvalossa. Huulen sisäpuolelta paljastui märkivä haava, joka haisikin aika pahalta. Ei auttanut muu kuin soittaa eläinlääkärille ja varata aika. Päivystysaika oli juuri ehtinyt alkaa, mutta onneksi Kärsä oli toisena jonossa emmekä joutuneet odottamaan kovin pitkään, ehkä noin puoli tuntia. Odotushuoneessa oli muitakin koiria ja Kärsällä oli hieman vaikeuksia olla nätisti. Hänen piti haukkua ja murista "vihollisille" emännän selän takaa. Onneksi odotustila oli iso, ja Kärsäkin tajusi aina välillä olla hiljaa ja paikoillaan.

Itse tutkimus meni ihan hyvin. Eläinlääkäri tarjosi nukuttamista tutkimuksen ajaksi, mutta siihen emme suostuneet, koska olimme tosiaan reissun päällä. Kärsä antoi lääkärin kuunnella sydänäänet ja mitata kuumeen ja kyllä hän antoi kurkata suuhunkin aika nätisti. Eläinhoitaja tuli putsaamaan haavan, mikä oli välillä haasteellista, koska se oli Kärsän mielestä ikävä toimenpide. Lopulta sekin meni ihan hyvin ja hoitaja sai ronkittua märkää pois.

Kärsälle määrättiin antibioottikuuri ja kipulääkitys. Lisäksi huuli pitää putsata aina ruokailun jälkeen. Se käy yllättävän helposti, koska haava on niin reunalla. Huulta pitää vain vähän raottaa ja sitten truutata Hexarinseä sisään. Eläinlääkäri sanoi, ettei haava parane vielä viikonlopun aikana, mutta ensi viikolla pitäisi jo helpottaa. Jos ei, niin sitten menemme omalle tutulle eläinlääkäriasemalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti